Ringorm

Catz är verkligen en hund som får utstå mycket mer än de flesta andra hundar vad gäller kroppen. Det är nu snart 4 månader sedan vi i Uppsala fick besked om att hon åter hade tumörer halva levern och dessutom en inre blödning. Genom att omedelbart ta bort medicinen Rimadyl och sätta in alla tidigare tillskott + homeopatmedel så verkar nu cancern har försvunnit för andra gången. Jag kan helt ärligt säga att jag inte har sett min hund så pigg och full av energi sedan innan april 2014, även om hon mådde väldigt bra förra hösten/vintern. Hon vill bara hitta på saker hela tiden och springer som en unghund av glädje i skogen. Hon vill arbeta och hon vill leka och det är underbart att se! :)
 
Dock har hon nyligen fått, vad jag är ganska säker på är ringorm! Hon har en tid tappat ganska mycket päls och för ca två veckor sen så såg jag mörka fläckar (som de kan få om de slickar sig mkt), på magen och insida lår. För en vecka sen var det mycket mer och jag såg dessutom irriterade röda fläckar. Jag beställde då PROBschampo, salva och kräm som är väldigt effektivt mot klåda, skabb, svamp och andra parasiter. Det är helt naturligt och innehåller inga kemiska tillsatser och baseras på tjärolja. Det är suveränt till människor med problem i hårbotten, eksem på huden, sprickor osv. Men jag beställde alltså det som är för hundar. Har badat henne två gånger, smörjer med salva 2 ggr om dagen, baddar med kollodialt silver och sprejar silver på mattor och soffor mm.
 
Det här är inte kul tycker Catz! Dessutom ska schampot verka minst 20 minuter så då sitter vi i duschen och jag sjunger lite för henne - sist sjöng jag "får man ta hunden med sig in i himlen" på skånska och hon såg lagomt road ut :)
 
 
Dock blev hon bara värre och fick sår på magen. Nu i dag ser magen faktiskt bättre ut men jag ser att hon har fått små sår längre upp på bröstkorgen, lite runt nosen och på nacken så det har spridit sig. Hon tappar päls där såren uppkommer och jag ser att det blir skorv som sen faller och när det börjar läka så bildas de karaktäristiska ringarna i huden. Ringorm är alltså en smittsam svampinfektion och den smittar så det gäller att sanera när djuret behandlas. I dag gav jag upp och ringde veterinären och beställde tid. Lite roligt när jag ringer dit upp eftersom både jag och Catz har ovanliga namn, och hon är välkänd där uppe p g a hennes mirakulösa tillfrisknande, så vet de direkt vilka vi är när jag ringer :) Sist jag ringde var ju för bara ett par månader sedan då jag beställde tid för avlivning. Sedan avbeställde jag en timme innan och ville ge henne en chans över natten eftersom hon mådde bättre. Nu ringer jag och säger glatt: "Hej, det här är Camilla Hasselvret, Catz Matte! Ja, Catz hon mår toppen! Piggare än någonsin, den här mirakelhunden :) Men jag tror hon har åkt på ringorm, så jag vill ha en tid! :)" Hon är som en bumerang den här jycken - bara kommer tillbaka om och om igen! :) Ja, så på tisdag ska hon upp till det förhatliga stället som hon förknippar med jämmer och elände :) Vill påpeka att ringorm nästan inte kliar alls så hon bryr sig inte nämnvärt om det.

catzintebaraenhund.blogg.se

Catz är inte bara en hund, inte bara en Australien Shepherd.... Hon är min bästa vän, min ständiga följeslagare, den jag känner mig halv utan och ljuset i mitt liv. Nu är hon svårt sjuk och jag tänker göra allt som står i min makt att vinna över döden och få henne frisk igen med hjälp av alternativa metoder.

RSS 2.0
Husdjur
Bästa Webbhotellen blogglista.se Personligt bloggar