Remiss och Arnika

I fredags skickade Catz veterinär en remiss till Uppsala så nu får vi bara vänta på att de hör av dig när de tittat på den och journalen. Catz har sakta men säker blivit sämre och sämre igen och det gör ont i hjärtat att se henne gå som om hon vore en mycket gammal hund. När Charlotta (Catz homeopat), skickade Arnika, som smärtstillar, är läkande och bakteriedödande, förra gången så tog det knappt två dagar så förbättrades hennes tillstånd och hon blev pigg och glad igen. Hon skulle ta Arnika i sju dagar och när det var slut förra söndagen så började hon bli dålig igen, trots att hon får Rimadyl 2 ggr/dag mot smärtan. Charlotta skickade en ny laddning Arnika som Catz började med i fredags och i går eftermiddag kom effekten och hon t o m galopperade i parken. I dag tog vi en 15 minuters promenad i skogen och hon är en helt annan hund. Galopperade flera ggr, har öronen framåt, travar glatt i förväg och intresserar sig för dofter och annat. Jag blir så glad och tacksam att det hjälper henne fram till en ev operation. Charlotta har även beställt ett homeopatmedel som görs för hand i London mot pålagringar. Jag provar gärna medan vi väntar på röntgen i Uppsala om medlet hinner komma innan dess. Catz änglar har samlat ihop totalt 4400 kr till Catz eventuella operation och jag har även fått besked från Agria att Catz har ca 14 000 kr kvar på försäkringen och inte 25 000 kr eftersom en del gick bort i samband med den senaste röntgen. MEN, den 1/6 påbörjas en ny period med 25 000 nya kronor som jag har höjt till 50 000 kr! Så bara Agria godkänner magnetröntgen och ev operation så försöker vi vänta tills den 1/6 med röntgen så att det finns medel till en eventuell operation. Med Arnikans hjälp borde det gå att vänta lite till hoppas jag. Håll tummarna hårt!
 
Catz i förmiddags <3

Catz Änglar

Jag är häpen, full av förundrad glädje och mycket, mycket rörd!
Sedan mitt blogginlägg om kostnaderna för Catz operation har flera av mina vänner hört av sig till mig på Facebook och vill bidra med en slant. Jag har uppmanats att skriva ut mitt kontonummer och göra starta en insamling.
 
Samtidigt finns förstås en del av mig som skäms för att jag inte har tillräckligt med pengar sparat för att kunna täcka upp hela operationskostnaden själv. Men då försöker jag tänka att det inte är något att skämmas över. Vi har alla tuffare perioder i våra liv vare sig det gäller ekonomiskt, känslomässigt, med förhållanden eller hälsan. Pengar är bara pengar men när det gäller en sån här sak som ens bästa väns liv så är pengar ovärderligt. Jag känner så mycket kärlek från så många fina människor och mitt hjärta svämmar över av kärlek. Tänk vad "hög" man kan bli på kärlek, utan att vara förälskad i en speciell person! Mitt i allt detta har vi huvudpersonen/hunden som troligen inte anar hur oerhört mycket uppmärksamhet, omtanke och kärlek som riktas till henne nu.
 
Hon är inte så illa däran som hon ser ut, men hon är ganska trött och det indikerar ju på att något är fel <3
 
Jag har länge känt att det är något speciellt med Catz, självklart känner alla så när det gäller någon man älskar högt, men jag har känt att hon har en uppgift som är väldigt speciell för en hund. Jag tror att hon är här för att öppna våra hjärtan och sprida kärleken och hoppet hos oss människor. Hon har redan engagerat så många av oss med sin fantastiska kamp och seger mot cancer, och nu detta. Oavsett om Catz opereras och blir återställd eller inte så kommer jag att minnas detta fantastiska stöd resten av mitt liv.
 
Jag har skapat en grupp på Facebook för alla som vill bidra till Catz operation. Gruppen är offentlig och heter "Catz Änglar". Tyvärr verkar det som om man måste ansöka om att få gå med men alla som redan är med i gruppen kan lägga till vänner man tror kan vara intresserade.
 
Med ett hjärta fyllt av kärlek sänder jag min djupaste tacksamhet till er alla från Catz och mig <3 <3 <3
 

Catz operation

Catz på 15 minuters promenad i skogen. Lägg märke till hur långt under sig hon står med bakbenen.
 
Efter att i onsdags ha ringt och bett Catz veterinär att ringa upp mig så ringde hon till sist på torsdagkväll. När jag frågade varför jag inte blivit upplyst om att operation skulle kunna vara en möjlighet så svarade hon att de inte kunde erbjuda detta här. Detta visste jag så klart men jag tycker ändå det är lite märkligt att inte upplysa om att möjligheten till operation finns på Uppsala Djursjukhus exempelvis. Hon rekommenderade då Uppsala och Strömsholm och erbjöd sig att skriva en remiss till Catz.
 
Jag har nu spenderat en hel del tid till att söka på internet och hittat mycket information om operation av L7-S1 syndrom. Det är faktiskt väldigt goda utsikter för hundar med detta syndrom som har lätta till medelsvåra besvär. I en studie av Schäfer-poilshundar med syndromet, blev 78% av de opererade hundarna helt besvärsfria och kunde återgå till fullt arbete.
 
Man borrar alltså av taket på de aktuella kotorna för att lyfta på nerverna som ligger i kläm. För att säkert veta innan operation att nerverna ligger så till att ingreppet kommer att hjälpa hunden så måste ryggen röntgas med magnetröntgen vilket inte finns överallt och är dyrt.
 
En av klinikerna som jag ringde utför inte längre denna operation och de andra låg i liknande prisklass. Uppsala är närmast för oss och där kostar magnetröntgen 9900 kr + 750 kr för bedömning av veterinär. Catz måste då sövas. Allt som allt med röntgen, övernattningar och operation kostar det ca 30 000-50 000 kr.
Catz försäkring hos Agria har ett tak för veterinärvård på 25 000 kr och jag har inte tillräckligt mycket för att kunna betala det som fattas. Så nu känner jag mig väldigt nedslagen...
 
Det är förstås inte säkert att hon skulle bli hjälpt av en operation men det får man ju veta med hjälp av röntgen och då vill de man ska lämna kvar hunden för att hon sedan ska opereras dagen därpå. Som jag ser det kan vi inte vänta med operationen för länge eftersom risken finns att Catz blir sämre och kanske t o m förlamad. I det läget har operationen inte lika goda chanser att bli lyckad heller.... Håll tummarna för att en lösning kommer till oss på något sätt. Tycker Catz har kämpat så och vill verkligen inte att hennes kamp ska sluta så här <3

catzintebaraenhund.blogg.se

Catz är inte bara en hund, inte bara en Australien Shepherd.... Hon är min bästa vän, min ständiga följeslagare, den jag känner mig halv utan och ljuset i mitt liv. Nu är hon svårt sjuk och jag tänker göra allt som står i min makt att vinna över döden och få henne frisk igen med hjälp av alternativa metoder.

RSS 2.0
Husdjur
Bästa Webbhotellen blogglista.se Personligt bloggar