Catz 8 år i dag!

I dag fyller Catz, mirakelhunden, 8 år! :) Hurra, hurra, hurra, hurra!
Firar med lite bilder på tösen <3
 

Fårvallning i Matfors en varm sommardag 2011.
 
I väntan på vår tur att valla. Alltid ett öga på Matte....
På en av våra dagliga promenader på Gärdet i Stockholm under 2012.
Gärdet i Stockholm med den älskade bollen 2012.
Båthund sommaren 2013.
Catz på Åresjön 2013.
Mamma Fame på besök hos sin dotter Catz sensommar 2013.
Liten tös 2006.

Bus på stranden med syskonen. Kennelläger 2007.
 
Mer syskonbus.
Catz 1 vecka gammal.
 
 

 

Catz fest


I fredags såg vi till att ordna en liten fest för Catz för att fira segern över cancern och även för att fira hennes födelsedag som infaller i morgon måndag. Jag har många gånger denna vår och sommar tvivlat på att Catz skulle vara kvar och få fira sin åttonde födelsedag. Hennes Pappa Tyke i USA är 18 år och hennes Mamma Fame är 12 år och är superpigg så jag har liksom aldrig tyckt att 7-8 år är någon ålder på en ranch-aussie som henne! De är sega de här arbetshundarna :)
 
 
 
Vi hade i alla fall ett kanonväder i fredags och Catz fick vara med under hela kvällen i trädgården och njöt av sina presenter och ett köttben. Vi tvåbenta korkade upp Champagne och skålade för Catz!
 
Nu är det bara livmodern kvar att få bukt med på det ena eller det andra sättet så ska Catz förhoppningsvis orka träna, gå långa promenader och kanske hitta på en massa kul med Matte de närmaste åren!
En riktig mirakelhund - det är vad hon är! <3
 
 
 
Kopierar också texten jag lade upp i torsdags på min privata Facebook :
 

Den 7 april upptäcktes förändingar på Catz lever via ultrljud. Hon öppnades och levern var full av tumörer. Efter analys visade det sig vara en aggressiv och snabbspridande cancer och största delen av tumörerna gick inte att avlägsna. Vi fick beskedet att hon skulle överleva i 2-3 månader. I går den 23 juli, efter 3,5 månaders kamp mot cancern med alternativa metoder, så visade varken ultraljud eller röntgen längre några tumörer! Jag vill tacka alla som stöttat oss, följt Catz på bloggen http://catzintebaraenhund.blogg.se. De uppmuntrande orden, omtänksamheten och engagemanget har gett mig kraft när jag behövt det som mest.

Ett speciellt tack vill jag rikta till Ingela Johansson, som med sitt stora hjärta, sin kunskap och sin tilltro har behandlat Catz med kraniosakral terapi under de gångna månaderna.

Ett lika speciellt tack vill jag ge Charlotta Jaakkola på whiteday.se som genom sin kunskap, sitt engagemang och sin tid hjälpt Catz på vägen mot tillfrisknandet med homeopatiska medel och råd om tillskott.

Ett stort tack till Annelie Westesson som anlitades för att ge Catz distanshealing men gav så mycket mer i form av personligt engagemang och äkta omtanke.

Tack även till personalen på Alg-börjes som gav mig råd om de fantastiska algerna Catz har ätit under den här tiden.

Sist, men absolut inte minst, ett varmt tack till alla vänner som skickat healing, stöttat, tröstat och visat så mycket omtanke. Från mitt hjärta - TACK <3

Dela gärna detta och bloggen så fler människor får vetskap att det finns hopp även när läkare/veterinärer säger annat.

MIRAKEL för olyckskråkan

I går gick Catz och jag en 40 minuters promenad i skogen och hon var pigg och hade inga problem med orken eller glädjen :) Halvvägs så stannade hon för att äta gräs som vanligt och satte ett grässtrå i halsen. Hon blev rädd (som hon tyvärr blir för det mesta numera), och sprang fram till mig i panik över obehaget. Hon drog snarkade inandningar och försökte kräkas men fick inte upp något. Jag tittade i halsen men såg inget. Vi gick hem igen och jag försökte få henne att dricka vatten men det ville hon inte. Googlade (vad gjorde man innan Google fanns), och fann ut att man skulle ge knäckebröd för att försöka få grässtrået att lossna. Det blev inte bättre. Under kvällen ville hon mest sova och fick däremellan otäcka attacker av kräckförsök och konsiga inandningsljud. I natt blev det just ingen sömn eftersom hon fick det jobbigare hela tiden och mådde allt sämre. I morse hade jag inget annat val än att åka in med henne till veterinären.
 
För att göra en lång historia kort så fick jag klart för mig att de behövde söva henne för att komma åt grässtrået. Då bad jag dem att samtidigt göra ett ultraljud och titta på lever och livmoder. Veterinären ville börja med att ta blodprov. Catz fick massor av beröm för att hon är så otroligt snäll och samarbetsvillig på bordet. Min lilla tös stod och lutade sig mot mig hela tiden med hakan på min axel <3
 
 

Catz med dropp i väntan på besked om sitt öde
 
 Därefter satte de på henne ett dropp och jag satt med henne på golvet och förberedde mig på det värsta. Om beskedet skulle komma att hon hade fullt med tumörer i buken så skulle hon inte väckas upp mer bestämde jag.
Veterinären kom tillbaka och sade att en annan veterinär hade tid att göra ett ultraljud innan vi beslutade oss för att det var värt att utsätta henne för sövning och ta bort grässtrået. Väl inne på bordet så säger veterinären efter en stund att han inte kan se några tumörer. Livmodern ser ok ut men har lite vätska i sig. Mjälten är förstorad och det beror troligast på stress säger han. när Ingela Johansson gav Catz kraniosakral behandling för några veckor sedan så kände hon av en förstorad mjälte. Att Catz har varit stressad de senaste veckorna är ingen underdrift. Hon har fått rädslor hon aldrig tidigare haft. Homeopaten Charlotta Jaakkola tror detta beror på den förträngda chocken i samband med bilolyckan 2007, som nu frigjorts och kommit upp till ytan.
 
Den kvinnliga veterinären som först tog hand om oss tog med oss till ett annat rum och meddelade att hon hade en något förhöjd sänka som troligen kommer från hennes spökande livmoder, men att det på inget sätt är akut. Hon rekommenderade inte operation i denna värme utan tyckte vi kunde avvakta ett par veckor med beslut. Leverprovet var helt utan anmärkning!
 
Jag fick lämna Catz kvar för att ta bort grässtrået och när de ringde några timmar senare så var hon vaken men groggy. Veterinären berättade då att de tagit några röntgenplåtar på buken och att hon inte kunde hitta några tumörer men att hon även skulle be en kollega titta.
 
När jag hämtade Catz så fick jag med grässtrået som suttit i svaljet och upp mot nosen och orskat blödning. Veterinären berättade att två veterinärer hade granskat röntgenplåtarna men inte funnit minsta tumör!
 
Vad säger Ni om det kära vänner?! :)
 

Ett ca 10 cm långt grässtrå kan orsaka en del problem
 
 Detta är en glädjens dag och jag skulle inte vara gladare om jag vunnit miljoner! Nu jobbar vi vidare med homeopatmedel för att få ordning på hennes hormonobalanser och livmodern. Krävs det så får vi operera bort den. Men cancern är BORTA!!!
 
Till helgen ska jag öppna den länge sparade Champagnen för nu har jag äntligen något att fira! :) Tjohooo!!
 

Groggy men cancerfri och hemma <3
 

catzintebaraenhund.blogg.se

Catz är inte bara en hund, inte bara en Australien Shepherd.... Hon är min bästa vän, min ständiga följeslagare, den jag känner mig halv utan och ljuset i mitt liv. Nu är hon svårt sjuk och jag tänker göra allt som står i min makt att vinna över döden och få henne frisk igen med hjälp av alternativa metoder.

RSS 2.0
Husdjur
Bästa Webbhotellen blogglista.se Personligt bloggar