Det kan inte finnas någon cancer kvar...

Catz har mått väldigt bra den senaste tiden. Hon sover sällan utan vilar mer i väntan på att det ska hända något kul! Hon bossar med katten Elvis, hämtar skor, leksaker och allt och kommer till mig med förhoppningsfullt ansikte. Hon vill leka och jobba och har en enorm livsglädje!
 
Det är nu tre månader sedan vi var i Uppsala och fick beskedet om hennes tillstånd. Hon var väldigt trött en månad efter och har sedan dess blivit allt piggare. Hon har gått ner i vikt till ett perfekt hull av alla promenader vi kunnat ta och hon njuter verkligen av livet. Någon dag eller två emellanåt har hon haft känningar av ryggen och inte velat gå på längre promenader men det händer inte ofta. Man får bara vara uppmärksam på att inte gå alltför krävande promenader, eller i alltför branta backar så brukar det gå fint. 
 
Gällande blodcancern i levern kan jag inte föreställa mig annat än att den försvunnit för andra gången. En hund med en så aggressiv cancerform blir inte piggare och i allt bättre form i detta stadium. Förra gången fick hon 2-3 månader att leva så ska vi mäta enligt den principen så borde hon vara död eller döende nu. Vi slutade alltså med Rimadylen (smärtstillande medel som går hårt åt lever och njurar), som hon åt under två månader, satte in homeopatiskt medel mot tumörer och körde i gång med samma arsenal av alternativa tillskott som förra året.
 
Spelade in den här videon på 2 minuter från lunchpromenaden i dag - se själva vilken Mirakelhund hon är!
 

Busigaste 9 åringen ever!

Catz är så busig nu så det är inte klokt! Hon hämtar leksaker och bollar och kommer fram till mig minst 10 ggr om dagen för att hon vill hitta på något. P g a Spondylosen i ryggen ska hon inte gå så långa promenader utan ca 30 minuter åt gången, men vi går minst en gång om dagen i skogen på en 30 minuters prommis där hon springer och har det härligt! Hon tog en lång och tjock gren för några dagar sedan och skulle leka med så då fick man passa sig :)
 
 
 
 
 
 
På eftermiddagen/kvällen går vi en 30 minuters sväng där vi passerar en liten fotbollsplan och eftersom hon mycket väl minns att vi brukade träna lydnad på sådana så började hon gå lydnadsfotgående med mig och såg hoppfull ut för ett par veckor sedan. Jag har varit tveksam vad gäller att utsätta hennes rygg för felaktiga rörelser och påfrestning men har ändå tränat ett par minuters fotgående. Hon har tyckt det varit så kul så vi har långsamt utökat och tränar nu lite olika moment blandat med diverse cirkuskonster en liten stund på planen nästan varje kväll. Hon har bara fått mer och mer mental och kroppslig energi och verkar vilja jobba och hitta på allt mer saker. Spondylos går i skov så det är klart jag vill passa på medan hon har en god period.
 
Men cancern, då tänker ni förmodligen? Ja, jag vet inte vad jag ska säga om den. Det har nu snart gått 2,5 månad sedan vi var på Ulltuna i Uppsala och fick domen men tösen verkar vara gjord av något alldeles extra eftersom hon bara verkar bli piggare istället för tvärtom. Cancern i levern försvann ju tack vara alternativa behandlingar förra året så varför skulle den inte kunna försvinna även denna gång? Jag är ändå ganska övertygad om att det var två månaders intag av den smärtstillande medicinen Rimadyl som gav henne cancer i levern. Hon har uppenbarligen en svaghet där så hon ska inte ha något kemiskt i sig alls som belastar organen. Jag väljer i varje fall att inte tänka så mycket på det där och istället vara tacksam för att min tös mår så himla bra nu!
 
Vad jag älskar att få spendera glada, pigga dagar med min Catz <3

catzintebaraenhund.blogg.se

Catz är inte bara en hund, inte bara en Australien Shepherd.... Hon är min bästa vän, min ständiga följeslagare, den jag känner mig halv utan och ljuset i mitt liv. Nu är hon svårt sjuk och jag tänker göra allt som står i min makt att vinna över döden och få henne frisk igen med hjälp av alternativa metoder.

RSS 2.0
Husdjur
Bästa Webbhotellen blogglista.se Personligt bloggar