Bikarbonat mirakelmedel?

Fick ett par otroligt intressanta länkar skickade till mig från Ingela Johansson som driver stillvital.se!

 

Kan man tänka sig en billigare metod att bota cancer? En amerikansk forskare vid Cancercentret vid Arizona Universitet, Dr. Mark Pagel, har fått motsvarande 14 miljoner kr för att studera effekten av bakpulver (rent natirumbikarbonat) mot bröstcancer! 

Bikarbonatets effekt här är flera, dels att det minskar försurning och gör kroppsvätskorna basiska, dels att det tillför syre snabbt samt att det absorberar toxiner. Och det som utmärker cancerceller och tumörer är det inflammatoriska tillståndet i cellen, med lägre pH och låg syresättning. 

Forskare undersökte mänsklig bröstvävnad 1993 och fann signifikanta nivåer av aflatoxin i cancervävnaden, vilket visar på att aflatoxin och således mögel kan vara en orsak till bröstcancer. Och mögel trivs bara i syrefattig och sur miljö.

Vilket pH vi har i de inre vätskorna påverkar varje cell i kroppen. Kroniskt försurning gör att kroppsvävnad "rostar", och får det fortgå länge hämmar det alla cellaktiviteter och funktioner. Försurningen hämmar själva livsprocesserna, och det är roten till cancer.

Medicinska behandlingar med natrium bikarbonat är den absolut snabbaste metoden att återfå kroppens pH-nivåer till de normala. Det gör bikarbonat till en av våra mest användbara mediciner –– eftersom det behandlar vår syra-basbalans.

Det pH som våra vävnader och kroppsvätskor har är centralt – eftersom det avspeglar vår inre hälsa. Ju närmare pH är 7.35-7.45, desto högre grad av hälsa och välmående har vi. Det ökar kraftfullt vår förmåga att kämpa bort akuta infektioner som förkylning och influensa, men även cancer och andra sjukdomar. Det är också viktigt att göra kost- och livsstilsändringar så att vi håller pH inom den hälsosamma ramen. Bikarbonat ger en riktig skjuss i rätt riktning för att basa kroppen! 

Dr. Tullio Simoncini är en italiensk onkolog (cancerläkare) som dödar cancer tumörer med natrium bikarbonat. Det är som gift för cancercellen och slår mot den med full kraft med en alkalisk våg, som ger mer syre till cancercellen än den kan tolerera. För cancerceller kan inte växa till sig i höga nivåer av syre. 

Vid pH 7,4 blir cancercellen vilande och vid pH 8,5 så dör den medan hälsosamma celler lever och frodas. Dessutom har bikarbonat sådana egenskaper att det absorberar tungmetaller, dioxiner och furaner. Eftersom cancervävnad har visat högre koncentration av toxiska kemikaler och pesticider än vanlig vävnad, fyller bikarbonaten en ytterligare positiv funktion.

Det finns även cancerforskare som injicerar en bikarbonatlösning direkt in i tumörer, och då kan den smälta bort ännu snabbare. Samtidigt stärks kroppens självläkande förmåga, vilket har en rad positiva effekter.

Många nya dieter med raw-food, vegetarisk mat, juicing etc har som syfte att göra kroppen mer basisk, men ingenting kan jämföras med den snabba basande och syresättande effekten hos bikarbonat. Potentialen för att behandla cancer är därför stor!  Det ska bli spännande att se resultatet av denna studie.

Jag tar en halv till en tsk bikarbonat i ett glas vatten varje morgon och det gör gott i kroppen! Eller så kan man ta en halv tesked ett par gånger utspritt under dagen. Man ska undvika det i samband med måltid dock eftersom pH ska vara lågt i magsäcken för att smälta maten väl. Bikarbonat kan köpas i vanliga välsorterade mataffärer eller hälsokoster, men det skulle behövas nån som säljer i lite större kvantiteter.

Läs om studien här!

Här kan du läsa mer om bikarbonat, hur man tar bad med det etc. Fick ett boktips om ämnet: Socium bicarbonate – Rich man's Poor man's cancer treatment..

OBS! Har du tendens till B-vitaminbrist bör du ta tillskott av det för användning av bikarbonat ökar starkt utsöndringen av riboflavin (B2)!  Detta är centralt för cellernas energiproduktion, för förbränningen av kolhydrater, protein och fett – samt produktionen av fleromättade fettsyror och flera viktiga hormoner.

Källa: http://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/bakpulver_mot_cancer

Se även: http://newsvoice.se/2014/05/04/bikarbonatet-som-botar-cancer-referatet-av-seminariet-om-simoncini/

Charlotta Jaakkola
2014-05-16 @ 09:18:43
URL: http://www.whiteday.se

Det här är så intressant! Jag har följt det här länge och läst om många goda resultat hos människor. Dr. Tullio Simoncini var i Sverige i april och höll en föreläsning, tyvärr hade jag inte möjlighet att gå på den, men den ska ha varit väldigt intressant.
Du kan köpa mycket kvalitativ bikarbonat hos www.hightechscandinavia.se dom har förpackningar i storlekarna 100g, 250g och 500g.

Svar: Ja Charlotta, jag håller med! Otroligt intressant! Tack för tipset om inköpsställe!
Kram
Camilla & Catz
Catz Matte
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

catzintebaraenhund.blogg.se

Catz är inte bara en hund, inte bara en Australien Shepherd.... Hon är min bästa vän, min ständiga följeslagare, den jag känner mig halv utan och ljuset i mitt liv. Nu är hon svårt sjuk och jag tänker göra allt som står i min makt att vinna över döden och få henne frisk igen med hjälp av alternativa metoder.

RSS 2.0
Husdjur
Bästa Webbhotellen blogglista.se Personligt bloggar